Gradska Radionica

Art Forum: Tomislav Brajnović i Bojan Šumonja

AF Bojan i Tomislav 286x215

U ponedjeljak 9. listopada s početkom u  19:30 sati u vrtu Gradske radionice u Puli, pod jednom starom maslinom, održat će se posljednji ovogodišnji Art Forum. Gosti su umjetnici  Bojan Šumonja i Tomislav Brajnović, kojima će sugovornik biti don Antun Nižetić. Tri Šumonjine slike, koje se kroz višeslojno iščitavanje mogu razumjevati na više načina,  i Brajnovićev video War is Not the Natural Condition of Mankind u kojem se uz Brajnovića pojavljuju Žižek i Assange,  poslužiti će kao temelj razgovoru. Nalazi li se svijet usred mrtve religije i politike kao njenog mrtvog sluge? Kako će na to odgovoriti jedan katolički svećenik. Art Forum moderira umjetnik Marjan Sinošić.

 

Više o sudionicima:

Bojan Šumonja rođen je u Puli 1960. Završio je srednju umjetničku školu u Puli, te likovnu akademiju u Veneciji, odjel skulpture, u klasi. prof. Tramontina 1984. godine. Izlagaoje na preko 200 skupnih i 100-tinjak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Predstavljao je Hrvatsku na mnogobrojnim međunarodnim projektima i izložbama. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. 2007 u izdanju HDLU-a Istre objavljena je monografija o umjetnikovom radu čiji tekst potpisuje Igor Zidić.

Tomislav Brajnović rođen je 1965. godine u Zagrebu. Prvu godinu Likovne akademije završio je u Den Haagu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine u klasi profesora Đure Sedera. Godine 2003. završio je poslijediplomski studij MA Fine Art na Central St Martins College of Art & Design u Londonu. Predaje Nove medije, Mapiranje grada i Rekontekstualizaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
Intenzivno radi i izlaže. (www.brajnovic.comhttp://golo-brdo.brajnovic.com/)

Don Antun Nižetić, župnik Pomera i Premanture, široj javnosti je najviše poznat po svom you tube kanalu Hitna pomoć za nemirne  (//www.youtube.com/@hitnapomoczanemirne7345" style="color:blue" target="_blank" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://www.youtube.com/@hitnapomoczanemirne7345&source=gmail&;ust=1696755257833000&usg=AOvVaw2hIFFl8efi8KGRIG0ZSLhG">https://www.youtube.com/@hitnapomoczanemirne7345 ) Rođen je 1978. godine u Splitu, za svećeničko zvanje oformljen je na biskupijsko misijskom sjemenštu Redemtoris Mater u Puli, zaređen je 2006. godine za porečko-pulsku biskupiju odakle je poslan na poslijediplomski studij u Zagreb na KBF-u.  Proveo je nekoliko godina u misijama u Izraelu i Makedoniji. Njegovi tekstovi,propovjedi i predavanja često se objavljuju na mnogim medijskim kanalima.

Više o Art forumu: Art forum ciklus je javnih predstavljanja koji ugošćuje umjetnike različitih umjetničkih disciplina kroz živu prezentaciju umjetničkog djela da bi se potom u interpretaciju uključili sugovornici različitih društvenih praksi (u prvom krugu) i publika (u drugom krugu). Svrha foruma je stvoriti specifičan prostor filozofije prakse koja na inovativan način, interdisciplinarno i neposredno ostvaruje aktivnu komunikaciju s publikom, produbljuje spoznaju i odnos prema stvarnosti te uspostavljaju nove forme umjetničke kritike (ready made).

 Logo Grad Pula