Gradska Radionica

Druženje s umjetnicima: Antonia Budano i Nikola Faller

Antonia-Nikola 286x215

Osječki umjetnici, pjesnikinja Antonia Budano i kipar Nikola Faller dolaze u subotu, 6. listopada 2018. u 19:30 sati, u Gradsku radionicu (Lj. Posavskog 10) kako bi prezentirali svoje stvaralaštvo i osobiti autorski pristup. Antonia Budano predstavit će svoju prvu zbirku poezije "Riznica skupocjenih trenutaka" koja je okarakterizirana kao djelo puno emocija, napose čežnje i ljubavlji, dok će Nikola Faller prikazati posebnosti land arta, kao pravca u suvremenoj umjetnosti koji napušta muzeje i galerije tako da razvija monumentalne projekte u otvorenom prostoru čime se suprostavlja komercijalizaciji umjetnosti usvajajući i primjenjujući u svom pristupu ekološka načela.

Antonia Budano rođena je 1976. godine u Osijeku gdje i danas živi. Dugi niz godina bila je aktivna ritmička gimnastičarka, a stihove piše od rane mladosti. Ipak ozbiljnije se počinje baviti poezijom tek zadnjih desetak godina. Kao honorarni suradnik radila je u Večernjem listu i radiju. Sudjelovala je na više pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj, a poeziju je objavljivala u zajedničkim zbirkama. "Riznica skupocjenih trenutaka" (Kultura snova, Zagreb, 2017) prva joj je samostalna zbirka poezije. Autorica je članica zagrebačke udruge za promicanje kulture "Kultura snova" te voditeljica ogranka Kulturnog kruga Osijek, a ujedno je članica udruge FRiKK (film, radio, kazalište, književnost).

Nikola Faller, magistar je kiparstva, a rođen je 1978. u Osijeku. Kiparstvo je studirao u klasi prof. Vladimira Komada i prof. Željke Momirov na ALU Beograd. Radio je kao profesor likovne kulture na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Osijeku te kao stručni suradnik za lijevanje na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku. Osnivač je kiparske kolonije SLAMA koja se u međuvremenu razvila u međunarodni SLAMA - Land art festival. Sudjelovao je na raznim land art manifestacijama i festivalima u Slovačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj, Italiji i Turskoj. Pored land arta i ekološki osviještene skulpture bavi se crtežom, ilustracijom i performansom.

Poveznice:

http://facebook.com/slama.land.art3

https://www.youtube.com/watch?v=XIwvbV5kShw

https://www.youtube.com/watch?v=JnCmOm8HTQU

 Logo Grad Pula