Gradska Radionica

Vrtni đir: GORAN MILOŠEV

.

Goran 286x215

Upoznajte svijet podvodnog snimanja preko prezentacije i izložbe fotografija Gorana Miloševa nastalih posljednjih godina pretežno na području Crvenog mora i dođite u Gradsku radionicu u nedjelju 19. kolovoza 2018. godine u 20:30 sati. Fotografije nastale u podmorju nacionalnog parka RasMohamed, na poluotoku Sinaj u Crvenom moru izrađene su primitivnom podvodnom opremom, bez dodatnog osvetljenja ili kakvih drugih pomagala, jednostavnim ronjenjem na dah, na dubini do 20 metara. Za autora je poseban izazov predstavljalo pitanje kako u takvim okolnostima napraviti kvalitetnu fotografiju, odnosno u situaciji kad nema vremena za razmišljanje o kompoziciji ili... 

dodatnim postavkama fotoaparata već treba "samo" zaroniti, izabrati motiv, snimiti fotografiju i vratiti se nazad na površinu. Rezultate takvog "podvodnog safarija" moguće je provjeriti tek dolaskom na suho, ali sam podatak da je dnevno bilo izrađeno više od 300 fotografija, govori o velikom naporu potrebnom da se napravi ovaj ciklus.

Goran Milošev rođen je u Puli 1957. gdje je proveo svoju mladost, a život mu je bio vezan uz more. Poslije Zagreba, Dueseldorfa i Ljubljane zadnjih se dvadesetak godina ustalio u Logatecu, pospanom gradiću u srcu kraške pokrajine. Amaterskom fotografijom bavi se već od najranije mladosti, a rezultat toga je digitalna zbirka od približno trinaest tisuća fotografija. Posljednjih godina privlači ga podvodna fotografija, a zbog posebnog bogatstva boja i punoće života odlučio je taj sadržaj podijeliti s publikom te je na ovu temu imao samostalne izložbe u galeriji Hiša Sonca Logatecu, Foto klubu Varaždin te u pulskom Akvarijumu na Verudeli.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan

 Logo Grad Pula