Gradska Radionica

Musicpolis: KRISTO KAO i SILVANO KALAGAC

Kristo-i-Silvano 286x215

U subotu 26. svibnja u 20:30 sati prisutna publika imat će jedinstvenu prigodu poslušati koncert klasične glazbe na kojem gostuju cjenjeni estonski gitarist i glazbeni pedagog Kristo Käo (theorbo-velika lutnja, klasična gitara) i pulski kompozitor i profesor violine Silvano Kalagac (violina) sa specijalnim programom pripremljenim samo za ovu večer.

Kristo Käo je estonski gitarist, glazbeni pedagog te poduzetnik. Diplomirao je na Estonskoj glazbenoj akademiji (Heiki Mätlik i Mait Martin's Class), a studirao je i na Akademiji Carl Nielsen u Danskoj. Kristo je autor pet metodičkih knjiga i 4 CD-a o sviranju gitare. Suosnivač je glazbene softverske tvrtke koja razvija MatchMySound™, audio alat. Na Estonskoj glazbenoj akademiji podučavao je gitaru (2005. - 2017.), a od 2008. je na doktorskom studiju za obrazovne tehnologije na Sveučilištu u Tartu. Kristov CD za solo gitaru “The Dance Album” izvode američke i europske radio stanice klasične glazbe. Član je Estonskog baroknog glazbenog ansambla “Floridante” te od 2013. sudjeluje na glazbenim festivalima. Kristo je također premijerno snimio mnoga djela estonskih suvremenih skladatelja.

Silvano Kalagac pulski je kompozitor i profesor violine. Sklada glazbu, aranžmane, pjesme za dječje festivale. Dobitnik je prve nagrade na festivalu “Voci nostre” 2011., a sudjelovao je u finalu festivala “Cuoricino d’oro - concorso canoro” u Luinu, 2012., te “Voci nostre”, 2013. Sklada i aranžira za zborove, pjevače, pratnje, didaktički obrađuje komorne moderne violinističke skladbe.Osim rada u školi, nastupao je u više simfonijskih orkestara, komorno sa gitarom (u duetu s gitaristom Alenom Belullom), na raznim manifestacijama i koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu (Italiji, Sloveniji, Austriji i BiH) te surađivao sa pijanistima: prof. Francesco Bracci, prof. Tea Siladži i prof. Tatjana Šverko-Fioranti.

 Logo Grad Pula