Gradska Radionica

CIKLUS DRUŽENJA S UMJETNICIMA: TOMISLAV BRAJNOVIĆ

U nedjelju, 17. srpnja, u 20 sati, u našem vrtu na Stoji,  Ljudevita Posavkog 10, održat će se razgovor s umjetnikom Tomislavom Brajnovićem. Prigodna prilika za goste da se upoznaju s ovim umjetnikom i njegovim recentnim radovima koji će biti prezentirani.

 Brajnović
Prepoznavanje i reakcija na kontekst, lokacija neuralgičnih točaka, korištenje lokalnog vizualnog, simboličkog i drugog "jezika", pokušaj definiranja suvremene umjetničke pozicije, neke su od glavnih odrednica njegovog umjetničkog djelovanja. U isto vrijeme to je i potraga za etičkim optimumom i 'duhovnom gravitacijom' i ravnotežom

između čovjeka, prirode i Boga. Umjetnost shvaća kao područje neodvojivo od naših uvjerenja, misli i djela koja su uglavnom determinirana mjestom i vremenom rođenja. Mjesto i vrijeme rođenja i odrastanja naziva formativnim kontekstom koji stvara i oblikuje svijest i osobnost dok nacionalnost, religija, običaji i jezik ovise o njemu. U radovima koji su najkarakterističniji za njegovo djelovanje i umjetnički stav postavlja duhovnu vrijednost iznad materijalne, umjetničke, povijesne, arheološke ili bilo koji druge dodane vrijednosti. Redefiniranje i revizija povijesti umjetnosti, propitivanje pozicije umjetnosti i samog umjetnika u suvremenom društvu, važnost 'osobe' umjetnika i problem ljudskog 'ega' neke su od tema i pitanja o kojima razmišlja i na koja se obraća u recentnim radovima.

Tomislav Brajnović rođen je 1965. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine, u klasi Đure Sedera. 2003. završio je poslijediplomski studij MA Fine Art na Central St. Martins College of Art and Design u Londonu. Predaje na smjeru Novi mediji pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. 2007. osnovao je i do danas vodi projekt-galeriju Studio Golo Brdo.

 Logo Grad Pula