Gradska Radionica

PROLJETNI ĐIR U GRADSKOJ RADIONICI

Dođite u nedjelju, prvog dana proljeća u Gradsku radionicu, podijelite svoju priču, budite znatiželjni i sudjelujte u otkrivanju i osmišljavanju prostora stvaralaštva.

 

maslina2

 

 

20. ožujka 2016. od 10 do 15 sati u vrtu Gradske radionice na adresi Ljudevita Posavskog 10 (iznad Konzuma na Stoji) održat će se prvo ovogodišnje stvaralačko druženje. Osnovu ovog događanja predstavljat će performans i predavanje "Rezidba masline" Branka Bratkovića, ali samo s namjerom da to bude poticaj za interakciju u formi glazbe, slikarstva, kiparstva, kulinarstva ili dijaloga na temu ostvarenja prostora stvaralaštva.

 

Gdje je taj prostor, u nama ili izvan nas? Kako i kojim sredstvima ga ostvarujemo? Na  koji način neko mjesto postaje prostor pozitivnog druženja i razmjene? Tko ili što su poveznici koji olakšavaju pristup i preobražaj? To su samo neka od pitanja koja će pokušati istražiti svi koji se nađu u prostoru Gradske radionice.

 

Iskustvo prostora obično se odnosi na dojam o tome koliko nam je vanjski ili unutarnji prostor lijep ili ugodan za boravak, a grad kao urbana cjelina, s te strane, postaje fokus kolektivnog iskustva prostora. S druge strane, umjetnost se može promatrati kao sredstvo stvaranja uvjeta u kojima određeni privatni ili javni prostor postaje spojnica izgradnje autentičnosti lokalne zajednice. Takva "kultura zajednice" omogućava stvaranje prostora povjerenja, pouzdanosti, sigurnosti, suradnje i podrške, te u konačnici čini život boljim.

 

Program podržava zaklada Kultura Nova

 Logo Grad Pula